Blog

Kávový nanuk

3 Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připrav...

Frappé

Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 1 osobu Doba přípravy: Do 10 minut. Bez vaření     Ingredience: 2 lžičky instantní kávy 2–3 lžičky krupicového cukru (nebo podle chuti viz Něco navíc)  kostky l...

Zamilovaná očka

Příprava 10 minut + chlazení přes noc + pečení 30 minut   Na těsto: ·180 g změklého másla·70 g moučkového cukru·2 žloutky·260 g hladké mouky·kůra z poloviny bio citrónu·semínka z poloviny vanilkového lusku   Na nápl...

Kávový dort s hruškami a karamelem

Těsto (2 dávky labuchtího těsta)   6 vajec 300 g (jemného) krupicového cukru 400 g másla + na vymazání 200 ml (polotučného) mléka 200 ml silné kávy, překapané nebo rozpustné 600 g hladké mouky 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfá...

Kapučíno nebo Cappuccino?

Žádná záhada! Kapučíno je česky a cappuccino je italsky. Je původem italský kávový nápoj, který se skládá z ⅓ espressa (20–30 ml), ⅓ mléka a ⅓ mléčné pěny. Cappuccino se podává v širších porcelánových šálcích. Jméno ná...

Recept na Bombardino

Bombardino    Na 1 bombardino: espresso 20 ml vaječného likéru 10 ml rumu šlehačka   Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky. Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení