3 Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připrav...
Blog
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 1 osobu Doba přípravy: Do 10 minut. Bez vaření Ingredience: 2 lžičky instantní kávy 2–3 lžičky krupicového cukru (nebo podle chuti viz Něco navíc) kostky l...
Příprava 10 minut + chlazení přes noc + pečení 30 minut Na těsto: ·180 g změklého másla·70 g moučkového cukru·2 žloutky·260 g hladké mouky·kůra z poloviny bio citrónu·semínka z poloviny vanilkového lusku Na nápl...
Těsto (2 dávky labuchtího těsta) 6 vajec 300 g (jemného) krupicového cukru 400 g másla + na vymazání 200 ml (polotučného) mléka 200 ml silné kávy, překapané nebo rozpustné 600 g hladké mouky 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfá...
Žádná záhada! Kapučíno je česky a cappuccino je italsky. Je původem italský kávový nápoj, který se skládá z ⅓ espressa (20–30 ml), ⅓ mléka a ⅓ mléčné pěny. Cappuccino se podává v širších porcelánových šálcích. Jméno ná...
Bombardino Na 1 bombardino: espresso 20 ml vaječného likéru 10 ml rumu šlehačka Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky. Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po...