Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
0 Kč

Mrkvový koláč s limetkovým krémem

Těsto

(1⁄2 dávky labuchtího těsta)

 

1 velké nebo 2 malá vejce

75 g (jemného) krupicového cukru

100 g másla + na vymazání

100 ml (polotučného) mléka

150 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového) špetka soli

+

dřeň z 1 vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu

5 mrkví

 

Krém

 

250 g měkkého plnotučného tvarohu

250 g smetany ke šlehání (lehce ušlehané)

1 lžička předem namočené želatiny

3 lžíce světlého krupicového cukru

šťáva a kůra z 1 limety + limeta na ozdobu

 

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vlijte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

 

Mrkve buď nastrouhejte, nebo prožeňte odšťavňovačem. Do těsta zapracujte nastrouhané mrkve nebo odšťavněnou dřeň a šťávu a rozdělte ho do dvou vymazaných forem o průměru 20 cm. Vložte je do trouby a pečte asi 30 minut, až bude těsto pevné.

 

Na krém spolu prošlehejte všechny uvedené suroviny. Mírně vychladlé korpusy vyjměte z forem, naneste na ně krém a ozdobte plátky limety a jemně nastrouhanou kůrou.

Recept pochází z knihy La Buchta, tým autorů La Buchta,vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz Autor fotografií: Johana Pošová

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Skvělé ceny

Široký výběr kávy