Granátový čokoládový koláč


Těsto
3 vejce
150 g (jemného) krupicového cukru
200 g másla
200 ml (polotučného) mléka
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli +
25 g kvalitního kakaa
šťáva z ½ granátového jablka
Poleva
200 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
200 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 velkého nebo ze 2 malých granátových jablek na ozdobu
Troubu předehřejte na 180 stupňů C. V míse promíchejte vejce s cukrem. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs vlijte k vejcím s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladné umíchejte do hladkého těsta.
Těsto vlijte do formy o průměru 25 cm vyložené papírem na pečení, vložte do trouby a pečte asi 35 a 40 minut. Mezitím si připravte polevu prošleháním čokolády se smetanou. Až korpus trochu vychladne, potřete ho polevou a ozdobte granátovými semínky.
Recept pochází z knihy La Buchta, tým autorů La Buchta, autor fotografií: Johana Pošová
Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz