Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
0 Kč

Granátový čokoládový koláč

Těsto

3 vejce

150 g (jemného) krupicového cukru

200 g másla

200 ml (polotučného) mléka

300 g hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva

špetka soli +

25 g kvalitního kakaa

šťáva z ½ granátového jablka

Poleva

200 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)

200 ml smetany ke šlehání

semínka z 1 velkého nebo ze 2 malých granátových jablek na ozdobu


Troubu předehřejte na 180 stupňů C. V míse promíchejte vejce s cukrem. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs vlijte k vejcím s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladné umíchejte do hladkého těsta.

Těsto vlijte do formy o průměru 25 cm vyložené papírem na pečení, vložte do trouby a pečte asi 35 a 40 minut. Mezitím si připravte polevu prošleháním čokolády se smetanou. Až korpus trochu vychladne, potřete ho polevou a ozdobte granátovými semínky.

 

Recept pochází z knihy La Buchta, tým autorů La Buchta, autor fotografií: Johana Pošová

 

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

 

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Skvělé ceny

Široký výběr kávy