Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
0 Kč

Cupcaky s jahodovým srdíčkem

Ingredience

180 g hladké mouky

1/2 lžičky kypřicího prášku

1/2 lžičky jedlé sody

špetka soli

1 a 1/2 lžíce kakaa holandského typu

125 g tmavé čokolády (min. 53%), nalámané na kousky

285 g třtinového cukru

200 ml mléka

100 g změklého másla

2 vejce, pokojové teploty

 

NA KRÉM

100 g jahod

2 lžíce moučkového cukru

320 ml smetany ke šlehání (min. 33%)

1 ztužovač šlehačky (např. Smeta-fix)

 

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2. Smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu, sůl a kakao a odložte prozatím stranou.

3.. Čokoládu a polovinu cukru dejte do mísy. Mléko ohřejte, přelijte ho přes čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí.

4. Máslo a zbylou polovinu cukru vložte do mísy a šlehejte do světlé pěny zhruba 5 minut (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

5. Vejce prošlehejte a při vysokých otáčkách pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky s kakaem a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a postupně přidávejte směs s moukou. Nakonec přilijte ještě teplou čokoládu a dostatečně promíchejte, ale nepřemíchejte.

6. Lžící těsto rozdělte do připravených košíčků tak, aby byly naplněné do dvou třetin. Vložte do trouby a pečte 12–15 minut, hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

 

Recept pochází z archivu Apetit http://www.apetitonline.cz/recept/cupcaky-s-jahodovym-srdickem

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Skvělé ceny

Široký výběr kávy