Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
0 Kč

Čokoládovo kávový dort

Čokoládovo-kávový dort

 

S přípravou dezertu začněte vždy den předem, potřebuje totiž pár hodin na chlazení...

Doba přípravy: Do 30 minut

 

200g nesolených oříšků kešu, namočených přes noc ve studené vodě

250g kakaových sušenek (např. Opavia Zlaté Derby)

1 lžíce mleté zrnkové kávy  ( Doporučujeme Grand Maestro Italiano)

100g másla, rozpuštěného

500g čerstvého smetanového sýra, změklého (např. lučina, philadelphia)

2 lžičky vanilkového extraktu

300ml smetany ke šlehání

165ml medu nebo javorového sirupu

11 plátků želatiny

165 ml silného espresa

250g tmavé čokolády, rozpuštěné a vychladlé

250g mléčné čokolády, rozpuštěné a vychladlé

kakao holandského typu na poprášení

 

Příprava jídla

1.dortovou formu o průměru 25cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Sceďte kešu ořechy, propláchněte je a nechte okapat. V robotu rozmixujte sušenky, pak přidejte mletou kávu a máslo a znovu promixujte. Dejte do formy a upěchujte v jedné vrstvě na dno. Dejte chladit.

 

2. vytřete robot dočista a vsypte kešuu. Rozmixujte je co nejvíce najemno. Přidejte čerstvý smetanový sýr, vanilku, smetanu a med a rozmixujte dohladka.

 

3 Plátky želatiny vložte do malé misky s trochou vody a nechte máčet asi 5 minut, aby změkly. Espresso dejte do rendlíku a přiveďte k mírnému varu. Želatinu vymačkejte a přidejte k espressu. Míchejte, až se rozpustí. Pak přidejte spolu s oběma rozpuštěnými čokoládami ke kešu směsi a znovu dobře promíchejte. Vlijte na sušenkový základ. Chlaďte zhruba 5 hodin, až dort ztuhne. Poprašte kakaem a podávejte.

 

NĚCO NAVÍC

Množství želatiny jsme při testování hodně řešili – cílem bylo, aby dort držel, dal se krájet, ale zas nebyl moc tuhý a nevzdoroval rozkousnutí. Použili jsme želatinu Dr. Oetker, kde je v každém 10g sáčku 6 plátků.

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Skvělé ceny

Široký výběr kávy