Čokoládové brownies


Brownies
Těsto
3 vejce
150 g(jemného) krupicového cukru
200 gmásla + na vymazání
200 ml (polotučného) mléka
300 ghladké mouky
1 lžička jedlé sody
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
špetka soli
+
400 gkvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
25 gkvalitního kakaa + na poprášení
Troubu předehřejte na160 stupňů Celsia. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horského rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
Těsto vlijte do vymazané formy a průměru27 cm(pro změnu jsme použili kulatou místo čtverhranné) a pečte asi 30 až 45 minut, až bude mít těsto na povrchu tenkou lesklou křehkou kůrčičku, ale uvnitř zůstane ještě vláčné. Brownies podávejte na kostky.
Recept pochází z knihy La Buchta, tým autorů La Buchta, autor fotografií: Johana Pošová
Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz