Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
0 Kč

Čokoládové brownies

Brownies

Těsto

3 vejce

150 g(jemného) krupicového cukru

200 gmásla + na vymazání

200 ml (polotučného) mléka

300 ghladké mouky

1 lžička jedlé sody

nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu

špetka soli

+

400 gkvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)

25 gkvalitního kakaa + na poprášení

Troubu předehřejte na160 stupňů Celsia. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horského rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.

Těsto vlijte do vymazané formy a průměru27 cm(pro změnu jsme použili kulatou místo čtverhranné) a pečte asi 30 až 45 minut, až bude mít těsto na povrchu tenkou lesklou křehkou kůrčičku, ale uvnitř zůstane ještě vláčné. Brownies podávejte na kostky.

 

Recept pochází z knihy La Buchta, tým autorů La Buchta, autor fotografií: Johana Pošová

 

Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

 

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Skvělé ceny

Široký výběr kávy