Doprava ZDARMA nad 1000 Kč
0 Kč

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Počet porcí: 6-8

Doba přípravy: Do 30 minut

Pečení: 60 minut

Ingredience

150 g pšeničné celozrnné hladké mouky

75 g másla, vychlazeného

1 žloutek

55 g agávového sirupu nebo třtinového cukru

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

1 lžička smetany ke šlehání (40%) nebo mascarpone

 

NA NÁPLŇ

750 g červených jablek

4 lžíce agávového sirupu nebo medu

100 g ostružin

1/2 lžičky mleté skořice

špetka mletého hřebíčku

NA DROBENKU

55 g pšeničné celozrnné hladké mouky

40 g másla

25 g třtinového cukru

Příprava jídla

1. Rozmixujte mouku s máslem. Přidejte žloutek, sirup nebo cukr a vanilku. Promixujte a přidejte sůl a smetanu. Rychle na pracovní ploše zformujte kouli těsta a zabalenou v potravinářské fólii ji dejte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V kastrolu za stálého míchání je zahřívejte 2 minuty. Přidejte pár lžic vroucí vody, sirup či med a koření; ještě chvíli zahřívejte, aby se jablka prohřála, ale nerozpadla. Troubu předehřejte na 170 °C.

3. Promíchejte přísady na drobenku. Obdélníkovou formu (zhruba 28 x 20 cm) vyloženou pečicím papírem vyložte rozváleným těstem, propíchejte a předpékejte 15 minut. Vyjměte, navršte na koláč podušená jablka a ostružiny, posypte drobenkou a pečte dalších 40–45 minut.

 

Recept pochází z archivu Apetit Online http://www.apetitonline.cz/recepty/8464-celozrnny-jablecny-kolac-s-drobenkou.html

 

 

Proč nakupovat u nás

Doprava ZDARMA nad 1000 Kč

Skvělé ceny

Široký výběr kávy