CAFÉDIRECT horká čokoláda Sao Tomé 300g

Kód: CD250385
Neohodnoceno
Značka: Cafédirect
209 Kč –33 %
Horka cokolada San Cristobal 250g (002)3
209 Kč –33 % 139 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuť: poctivá chuť pravé horké čokolády z kvalitního kakaa odrůdy Criollo bez přidaných rostlinných olejů, bez umělých látek, dochucovadel a škrobů!

Doporučená příprava: Stačí zalít 4 kávové lžičky 2 dcl horké vody a dobře promíchat!

Složení: surový třtinový cukr, sušená syrovátka, odstředěné mléko, 16% kakaový prášek se sníženým obsahem tuku.
Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Podíl Fairtrade: 100%

Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy lepkuvajec sóji

Jak to, že může horká čokoláda obsahovat stopy lepku? Vysvětlení je jednoduché: v prostorách, ve kterých se čokoláda zpracovává, se mohou zpracovávat i suroviny obsahující lepek. I když horká čokoláda jako taková samozřejmě žádný lepek neobsahuje, je teoreticky možné, že by mohla být při zpracování "kontaminována" mikroskopickými částečkami lepku, které například zůstanou ve vzduchu, nebo na povrchu. Z legislativních důvodů proto musíme stopy lepku uvádět.

Země původu:  Vyrobeno z ručně sklízených výběrových kakaových bobů odrůdy Criolo, které byly
pěstovány a sušeny na slunci na ostrově Svatý Tomáš na západním pobřeží Afriky. Fairtrade surový třtinový cukr pochází z Mauricia, Zambie a Malawi.

Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1512kJ/357kcal, tuky 2.3g (z toho nasycené mastné kyseliny 1.4g),
sacharidy 67.6g (z toho cukry 65.5g), bílkoviny 15.2g, sůl 1.02g.

Skladujte v suchu a chladu.

Jak se pěstuje Fairtrade kakao?

Pěstování kakaa je intenzivní a náročná manuální práce vyžadující neustálou pozornost, péči a sklizeň. Kakaovníky kvetou a jejich plody dozrávají v průběhu celého roku v teplých dešťových podnebích. Plody kakaa jsou velké lusky, které se ze stromu dostávají mačetou nebo tyčí. Každý lusk obsahuje 20 až 30 bobů zasazených do sladké bílé dužiny. K získání jednoho kilogramu kakaa je potřeba celoroční úroda z jednoho stromu.

Protože kakaové lusky nedozrávají ve stejnou dobu, je potřeba strom neustále kontrolovat. Kakaovník je také rostlina velmi citlivá na změny počasí a náchylná k nemocem a nákazám. Poté, co jsou plody sklizeny, rozsekávají se mačetou a boby se vyndávají ven, pak se fermentují, suší, čistí a balí. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Certifikace a vlastnosti: FairTrade
Hmotnost: 300 g
Značka: CAFÉDIRECT

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

CafeDirect

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení